Sistem de jgheaburi si burlane

sistem pluvial ruukki

Avand in vedere conditiile climatice extreme din ultima perioada si tinand cont de sesizarile primite cu privire la formarea turturilor in zona jgheaburilor sau chiar a sageacului as dori sa fac cateva recomandari menite sa va scuteasca de neplaceri.

Pentru o functionare corecta a sistemului pe perioada iernii, acestea necesita intretinerea cu o anumita periodicitate dictata de cantitatea de precipitatii si variatiile de temperatura (pozitive/negative).

Jgheaburile trebuie curatate de zapada inainte ca aceasta sa se transforme in gheata. Chiar si asa, datorita variatiilor de temperatura dintre zi si noapte, dar si a pierderilor de caldura prin peretii cladirii datorate unei termoizolatii necorespunzatoare (in special la imbinarea dintre zid si sarpanta), aparitia turturilor este posibila. Mai mult decat atat, datorita configuratiei cladirii sau a inaltimii acesteia, de multe ori curatarea jgheaburilor este practic imposibia.

Solutia consta in montarea instalatiilor de degivrare; acestea pot fi montate impiedicand formarea ghetii. Montarea instalatiei in jgheaburi impiedica colmatarea acestora cu gheata, formarea turturilor si inaintarea ghetii din jgheab pe sub invelitoare prin spatiul de ventilare. Aceasta solutie ar trebui luata in seama in special in cazul cladirilor aflate in vecinatatea trotuarelor si a celor ce au intrarile pe fatadele cu jgheaburi.

Montarea instalatiei in burlane asigura functionarea acestora in mod corespunzator. In caz contrar, acestea se pot obtura cu gheata de la exterior spre interior pana la obturarea completa.Acest fapt poate conduce chiar la distrugerea burlanelor din cauza dilatari ghetii. Acest fenomen este si mai pregnant in zonele neexpuse la soare (fatadele nordice).

In principiu, aceste sisteme se compun din cabluri incalzitoare conectate la un cablu de alimentare cu energie electrica.Cablurile incalzitoare sunt izolate fata de umiditate si sunt rezistente la expunere UV. Acestea pot fi atasate pe o plasa formand un covor de diferite latimi cu care se pot proteja zonele de streasina, doliile, zonele de racord la atic sau chiar terasele.Instalatiile pot fi prevazute cu senzori de umiditate si temperatura optimizand functionarea si consumul.

As dori sa reamintesc faptul ca intretinerea sistemelor de jgheaburi si burlane se face si pe parcursul anului. Ma refer la curatarea jgheaburilor si a burlanelor de resturi vegetale (frunze, samburi, fructe, etc.) in cazul in care in vecinatatea cladirii se afla arbori sau pomi fructiferi. Neefectuarea acestei operatii poate afecta functionarea corecta a drenajului chiar si in celelalte anotimpuri. Si in acest caz exista masuri preventive. Utilizarea parafrunzarelor pentru jgheaburi va scuteste de activitatea mai sus mentionata.

In incheiere, dar nu in ultimul rand, atrag atentia asupra necesitatii utilizarii de parazapezi si/sau sfartecatoare de zapada mai ales in cazul invelitorilor cu suprafata lucioasa. Acestea vor impiedica deformarea sistemului de drenaj cauzate de catre alunecarile de zapada si totodata securizati perimetrul cladirii impotriva accidentelor.

Ruukki

totruukkiSistemul de jgheaburi si burlane asigura o drenare eficienta a apei de pe acoperis. Partile componente sunt precis dimensionate, usor de asamblat si montat. Sunt fabricate din otel galvanizat cu grosime de 0,6 mm si protectie multistrat pe ambele fete. Design-ul componentelor reduce acumularea depunerilor. Bratarile de burlan sunt stabile si au avantajul ca se pot curata usor. Jgheaburile sunt disponibile in doua dimensiuni: Ø 125 mm si Ø 150 mm. Racordurile burlan – jgheab semicircular pentru sistemele pluviale sunt disponibile sub forma unei singure piese pregatite pentru instalare. Astfel, jgheaburile pot fi combinate usor cu sistemul de burlane.

Plannja

Plannja – sistemul de preluare si evacuare a apelor pluviale. Se potriveşte la orice tip de invelitoare. Exista in toate culorile curcubeului.
Cel mai bogat sortiment de preluare şi evacuare a apelor pluviale de pe piaţa se numeşte Plannja. Se poate folosi la orice tip de invelitori. Este funcţional, uşor de montat, estetic şi economic. Sistemul pluvial Plannja se fabrica in zece culori atragatoare, incluzand bineinţeles şi aluzinc şi cupru.
plannjaaa

Viking

Sistemul pluvial din otel PRUSZYNSKI a fost proiectat pentru a oferi un montaj usor si o colectare eficienta a apei. Tabla zincata si acoperita pe ambele parti cu un strat de poliuretan (50 µm) garanteaza o rezistenta sporita la factorii atmosferici – o rezistenta sporita la coroziune si la decolorare, în comparatie cu tabla acoperita cu alte tipuri de straturi, cum ar fi, de exemplu, tabla acoperita cu PLASTISOL.
niagara_

Wetterbest

Sistemul de drenaj a apelor pluviale completeaza functionalitatea acoperisului pentru ca asigura o drenare eficienta a apei.

Componentele sistemului de drenaj Wetterbest sunt prelucrate cu mare precizie pe linii automate de fabricatie, la dimensiuni exacte, sunt etanse si rapid de asamblat si montat.
Pentru ca sunt produse din tabla de otel de cea mai buna calitate, sistemele de drenaj Wetterbest pot fi utilizate în orice climat si au o durata ridicata de viata.
Materialul garanteaza rezistenta culorilor, o utilizare fara costuri de întretinere, rigiditate exceptionala si dilatare termica neglijabila, indiferent de temperatura.
Mai mult, întreaga gama de produse este disponibila într-un spectru cromatic bogat, potrivit oricarui tip de proiect.

Sistemul de drenaj Wetterbest este produs în doua variante tipodimensionale:
• Wetterbest 125/88 unde jgheabul are diametrul de 125 mm si burlanul are diametrul de 88 mm.
• Wetterbest 150/97 unde jgheabul are diametrul de 150 mm si burlanul are diametrul de 97 mm.

Paleta de culori:
paleta-culori