Ferestre Mansarda VELUX

ferestre-velux-mansardaFerestrele VELUX pot fi montate pe acoperisuri cu pante intre 15-90 grade. in general, latimea ferestrei este aleasa in functie de distanta dintre capriori. La instalare se recomanda ca intre tocul ferestrei si capriori sa ramana o distanta totala de 4 cm pana la 6 cm, iar pe verticala distanta totala de la fereastra la structura suport (grinzi) trebuie sa fie de 5 cm.

Rama de etansare a ferestrei (structura exterioara din aluminiu, obligatorie pentru instalarea ferestrelor) se alege in functie de profilul si grosimea materialului din care este confectionata invelitoarea acoperisului. Puteti alege rame de etansare EDW pentru materiale profilate, rame de etansare EDS pentru materiale plate si EKW pentru variante combinate.

Iluminarea si accesul in planul unui acoperis

velux GGU COMBIIluminarea naturala a spatiului de sub acoperis s-a facut mult timp cu ajutorul lucarnelor, in perioada moderna trecandu-se la ferestre de mansarda, fiecare dintre cele doua avand avantajele proprii, dar si unele dezavantaje. In ambele cazuri, nu se asigura doar iluminarea, ci se indeplinesc si nevoile de aerisire si ventilare a spatiului interior. Luminatoarele reprezinta o alta metoda de a asigura lumina naturala, din belsug, in zona de sub acoperis.

Lucarnele suntelemente clasice de arhitectura, cu un important rol estetic sau functional, sunt alcatuite astfel incat sa permita amplasarea ferestrei in pozitie verticala. Acest lucru le confera doua avantaje: o fereastra mai putin expusa intemperiilor si, de asemenea, un spatiu suplimentar creat prin iesirea in afara planului acoperisului. Lucarnele pot avea cele mai diverse forme (triunghiulare, rotunde, ascutite etc.) si dimensiuni, de acesti factori depinzand cat de multa lumina patrunde in interiorul mansardei. Ele pot fi adaugate si ulterior constructiei, iar o atentie speciala trebuie acordata imbinarilor cu acoperisul.

FEREASTRA VELUX ACOPERIS TIP TERASAFerestrele de mansarda sunt situate in planul acoperisului si astfel mai expuse intemperiilor, au nevoie de o etanseizare adecvata. Ele asigura mai multa lumina in spatiul de sub acoperis si pot fi amplasate si la verticala, daca mansarda o permite. Gradul de inclinatie este definitoriu: expunerea la intemperii e direct proportionala cu cantitatea de lumina care patrunde prin fereastra. Posibilitatile realizarii ferestrelor de mansarda sunt multiple, ele putand fi simple, dar si cu balcon integrat (in momentul deschiderii ferestrei, partea de jos se ridica si se creeaza astfel un spatiu protejat, care permite iesirea la geam a unei persoane).

Luminatoarele pot fi sau nu integrate in acoperis si se diferentiaza de ferestre prin faptul ca sunt mult mai mari. Ele pot fi alcatuite din sticla sau din materiale plastice transparente sau translucide (policarbonat, plexiglas sau PVC), pe structura proprie (autoportante) sau pe structura existenta a acoperisului. Pentru a realiza o protectie solara eficienta, pot fi luate in considerare utilizarea unor jaluzele la interior sau utilizarea de brise-soleil-uri la exterior. Pentru a asigura si ventilarea spatiilor in planul luminatoarelor se pot monta ochiuri mobile cu actionare mecanica sau electrica (cu telecomanda).

veluxvelux BALCON CABRIO